Fietsen voor de strijd tegen kanker! Ook dat doen onze Plussers!

Lieven Bernaers

Plus++medewerkers lopen niet alleen ten voordele van Kom op Tegen kanker. Ze fietsen ook de 1000 km in het Hemelvaartweekend. Weliswaar niet als Plus++team, maar als lid van een fietsteam. Wie dit aandurft? Lieven Bernaers, algemeen manager en bestuurder van PlusAssur, één van de Plus++kantoren. Ook bij hem gingen we dus langs omdat we graag wilden weten vanwaar die fietsmicrobe komt en natuurlijk vooral wat hem motiveert om deel te nemen aan de 1000 km voor Kom op Tegen Kanker.

Lieven, met welk team neem jij dit jaar deel aan de 1000 km voor Kom op Tegen Kanker?

Lieven: Dit jaar sta ik aan de start met het team BNI Beveren-Waeslandhaven. Het is de tweede keer dat ik deel uitmaak van dit fijne team. Daarvoor stond ik ook al drie keer aan de start, telkens  in verschillende teamsamenstellingen.

Waarom wil jij je steentje bijdragen aan Kom op Tegen Kanker?

Lieven: Zoals zovelen werd ook ik al geconfronteerd met het verlies van een dierbare door kanker. Uit ervaring weet ik ook dat dit evenement een toporganisatie is, waarbij niks aan het toeval wordt overgelaten. Ik vind in de 1000 km een ideale combinatie van iets wat ik erg graag doe  – fietsen dus – en mijn steentje bijdragen aan kankeronderzoek en -bestrijding.

Wat is je persoonlijke betrokkenheid bij dit thema dan?

Lieven: 20 juli 2019 is één van mijn beste vrienden – hij werd amper 50 jaar – overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker. Op zo’n moment komt kanker wel heel erg dichtbij en besef je pas echt hoe genadeloos de ziekte kan zijn. Sinds het overlijden van mijn goede vriend lever ik ieder jaar een persoonlijke bijdrage.

Waarom vind je fietsen zo leuk?

Lieven: In 1997 werd ik aan mijn rug geopereerd. Ik moest dus op zoek naar een sport die minder belastend is voor de rug.  Ik kwam toen uit bij zwemmen en vooral toch bij fietsen. Samen met een paar vrienden – allemaal oud-scouts – trekken we er sindsdien bijna elke zondagochtend op uit voor een korte of wat langere rit. Soms met twee, soms met zes, maar zo nu en dan ook helemaal alleen.

Wat zijn je mooiste herinneringen aan individueel of in team fietsen?

Lieven: De ritten voor KOTK blijven in mijn geheugen zitten. De hartelijke sfeer onder de deelnemers is ongezien. En velen hebben hun eigen verhaal, hun eigen motivatie om aan de start te staan. Dat werkt verbindend, we zijn allemaal ‘lotgenoten’. Naast de 1000 km van KOTK heb ik ook erg mooie herinneringen aan mijn deelnames aan de Ronde Van Vlaanderen voor wielertoeristen.

Heb je nog bepaalde ambities die je wil realiseren als fietser?

Lieven: Niet echt. De wekelijkse rit met de vrienden is iets waar ik telkens naar uit kijk. Met vrienden in beweging zijn en blijven, meer moet dat niet zijn!

Succes Lieven!

Wil jij het team van Lieven financieel steunen? Doe dan zeker een gift!

Deel dit met uw vrienden

Contacteer ons