Veranderende mobiliteit en verzekeringen

Mobiliteit en verzekeringen

De tijd dat de auto het vervoermiddel bij uitstek was, ligt stilaan achter ons. Het gebruik van andere, vaak nieuwe, vervoersmiddelen neemt jaar na jaar toe. Wellicht is ook jouw mobiliteit de afgelopen jaren veranderd. Als dat zo is, is het een goed idee om contact op te nemen met je vertrouwde Plus++makelaar zodat je samen de mobiliteit van je gezinsleden in kaart kan brengen. Zo ben je ook wat dat betreft zeker dat je op elk moment correct verzekerd bent.

Enkele voorbeelden

  • Energiezuinige wagens (elektrische, hybride wagens) genieten vaak van een korting op de verzekeringspremie.
  • Combineer je de auto met de motor combineren dan kan er onder bepaalde voorwaarden een aanzienlijke korting gelden op de motorverzekering.
  • Elektrische fietsen worden steeds populairder. Gevolg hiervan is dat er meer ongevallen met de fiets zijn dan vroeger. De fietsverzekeringen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Net zoals bij een omniumverzekering voor de auto, bestaan er verschillende formules op de markt. Het is dan ook belangrijk om goed de voorwaarden uit te pluizen alvorens een fietsomniumverzekering af te sluiten. Welke vergoeding bij totaal verlies of diefstal van mijn fiets? Wat als mijn fiets-GPS gestolen wordt? In welke landen is mijn fiets verzekerd?
  • Meer met de fiets, betekent ook dat het aantal ongevallen met lichamelijke letsels of blessures stijgt.. Bijna 1 op 5 van alle ongevallen gebeurt in het verkeer. Een reden te meer om een verzekering alle verkeersongevallen af te sluiten. Deze verzekering betaalt de medische kosten tot een bepaald bedrag, een forfaitaire dagvergoeding en een kapitaal bij invaliditeit of overlijden. De premie hangt af van de grootte van vergoedingen waarvoor je kiest. De dekkingen in een verzekering ‘alle verkeersongevallen’ kunnen zeer uitgebreid zijn. Er bestaan verschillende formules. Je makelaar helpt je die formule te vinden die best bij jouw verwachtingen aansluit.
  • Plan je de aankoop van een (nieuwe) wagen? Dan is het belangrijk de autoverzekering te kiezen die het best bij jou past. Je makelaar adviseert je hier graag bij, aarzel dus niet om met hem contact op te nemen. Het is belangrijk hierbij een aantal overwegingen te maken: hoeveel kilometer rijd je per jaar? Hoe zit het met de vrijstelling in omnium? Een vaste vrijstelling of een Engelse vrijstelling? Een ‘vaste’ vrijstelling betekent een vast bedrag, bv. X % van de cataloguswaarde, dat altijd voor je rekening is bij een ongeval in fout. Een ‘Engelse’ vrijstelling betekent dat één keer het schadebedrag hoger is dan bijvoorbeeld 1000 euro de verzekeringsmaatschappij de volledige schadevergoeding voor haar rekening neemt. Op welke waarde moet de omniumverzekering berekend worden? Factuurwaarde of cataloguswaarde? De factuurwaarde is het bedrag dat je precies betaald hebt, de cataloguswaarde is de waarde zonder kortingen. Bij totaal verlies zal er hier een verschil zijn. De vergoeding op basis van cataloguswaarde zal hoger zijn.

Bron: www.makelaarinverzekeringen.be

Deel dit met uw vrienden

Contacteer ons