Plus++ loopt de 100km-run van Kom Op tegen Kanker

100km-run Kom Op Tegen Kanker

We stellen Lennert (20 km) aan je voor

Plus++ vindt het belangrijk om lokaal maatschappelijk betrokken te zijn. Samen besloten we daarom om 2024 in het teken te stellen van Kom Op Tegen Kanker. We stelden een Plus++team van vier sportievelingen samen om op 17 maart de 100km-run ten voordele van de strijd tegen kanker te lopen. Lennert is makelaar en vennoot van het Plus++ kantoor Adfinas-Delgo in Asse. Hij neemt de 20 km voor zijn rekening. We stellen hem graag aan je voor!

Waarom wil jij je steentje bijdragen aan Kom op Tegen Kanker?

Lennert: Het is een topinitiatief! Studies van DKV leren dat ongeveer 1 op de 3 Belgen vroeg of laat met kanker in aanraking komt. Dat is behoorlijk veel en dus is de kans vrij groot dat ook ik er vroeg of laat mee geconfronteerd zal worden. Alleen al dat gegeven maakt Kom op Tegen Kanker tot een organisatie die ik absoluut wil steunen.

Wat motiveert je om als loper deel te nemen aan de 100 km-run van KOTK ?  

Lennert: Ik loop al van kinds af aan en ben dat ook blijven doen. Jaarlijks gaat het om behoorlijk wat kilometers. Als je die hobby dan kan inzetten voor het goede doel, moet je niet twijfelen en je engageren.

Heb je een ‘persoonlijke’ betrokkenheid bij de strijd tegen kanker?

Lennert: Gelukkig (nog) niet. Collega Bram is dit jaar medeorganisator van de 100km-run in Halle. En bovendien lopen ook andere collega’s van het kanoor en van de Plus++community mee. Dat maakt het een stuk leuker!

Hoe ben je ertoe gekomen om te beginnen lopen?

Lennert: Zoals eerder gezegd loop ik al heel mijn leven. Het is een sportieve hobby met nogal wat voordelen. Lopen zorgt er ook voor dat ik de strijd tegen de kilo’s nog steeds win. Maar misschien nog belangrijker dan dat is het feit dat ik tijdens het lopen mijn hoofd helemaal leeg kan maken, wat voor een betere mindset zorgt.

Wat zijn je mooiste herinneringen aan individueel of in team lopen?

Lennert: Heel eenvoudig en toch zeer deugddoend: lopen met de hond en hem zien genieten van de sneeuw.

Heb je nog bepaalde ambities als loper?

Lennert: Al heel lang leeft het idee om eens een marathon te lopen. En als ik dat wil waar maken, moet ik geen 10 jaar meer wachten 😊.

Waarom is financiële steun van de Plus++klanten zo welkom?

Lennert: 1 op de 3 Belgen wordt ooit zelf of in zijn directe omgeving geconfronteerd met kanker. Dat is toch ontzettend veel? De strijd tegen kanker is dus een zaak die ons allemaal aangaat. Elke euro doet er dus toe.

Welke oproep zou je zelf willen doen aan de Plus++klanten?

Lennert: Als het even kan, zak dan op zondag 17 maart af naar Halle. Geniet van de mooie omgeving en kom ons aanmoedigen. Dan sluiten we de dag samen af met een lekkere pint!

Steun jij het Plus++loopteam in de strijd tegen kanker?

Klik hier en doe een gift voor het goede doel. Iedereen die een bedrag van € 40 of meer doneert, krijgt bovendien een leuke verrassing!

Deel dit met uw vrienden

Contacteer ons