Student op kot? Check je verzekeringen

Heb je een zoon of dochter die volgend jaar voor het eerst of opnieuw op kot gaat? Dan is de kotkeuze waarschijnlijk al enige tijd geleden gemaakt. Met september voor de deur zijn de praktische voorbereidingen nu vast en zeker bezig om het kot aangenaam, gezellig en comfortabel in te richten.

Neem je ook even de tijd om na te gaan of alles ook qua verzekeringen in orde is? We helpen je graag met deze checklist.

WOON/BRANDVERZEKERING

De aansprakelijkheid voor schade aan het kot ligt, net als bij een klassieke huur, bij de ouders van de student. Als jullie zoon of dochter nog op het thuisadres gedomicilieerd is, dan is het best mogelijk dat zijn/haar kot gedekt is in jullie woon/brandverzekering. Om er zeker van te zijn dat dit zo is en om te checken of de waarborgen volstaan, kan u ze best even controleren .Dat kan u doen door de polisvoorwaarden na te lezen of door een seintje te geven aan je Plus++ makelaar, zodat hij dit kan nakijken.

Gaat uw kind in het buitenland op kot controleer dan zeker of dit gedekt is in uw woningverzekering!

INBOEDEL

Natuurlijk neemt uw student ook zijn eigen spullen mee op kot. Misschien werden zelfs speciaal voor het kotverblif bepaalde aankopen gedaan. Vaak waardevolle spullen zoals een laptop of een gsm. Deze inboedel is vaak meeverzekerd in uw eigen woonverzekeringscontract. Wil u helemaal zeker zijn dan kan u dat best toch even controleren. Bekijk dan ook of het nodig is om eventueel de gedekte risico’s uit te breiden. Ga ook na of het verzekerde kapitaal voldoende is om uw eigen inboedel en die van uw student op kot te dekken. Heb je daarover vragen of twijfel je aan één of ander dan staat je Plus++ makelaar je graag bij met advies op maat.

DIEFSTALVERZEKERING

Belangrijk! Zorg voor een goede diefstalverzekering voor de spullen van uw student op kot. Want vaak is het zo dat de diefstaldekking van uw eigen woonverzekering niet of slechts beperkt geldig is voor een studentenkot. Ook hier is uw Plus++ makelaar de aangewezen persoon om u uitsluitsel te geven.

AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING

Het valt niet uit te sluiten dat uw student ion de loop van zijn studietijd schade berokkent aan een derde. Een kwalitatieve aansprakelijkheidsverzekering is dan echt wel nodig om de gevolgen daarvan onder controle te houden. Vertrekt uw zoon of dochter naar het buitenland (denk bvb. aan Erasmus of een andere opleiding) verifieer dan of die verzekering ook daar geldig is.

Deel dit met uw vrienden

Contacteer ons
Download onze app